Göz Kapağı Estetiği



Göz Kapağı Estetiği (Blefaroplasti)

Gözler kalbin ve ruhun izlerini taşıyan, insan iç dünyasını dışa yansıtan organlardır. Gözlerine bakarak karşımızdaki kişinin o an hangi duygu durumunda ya da düşüncede olduğunu tahmin etmek hiç de zor değildir.


Yaş ilerledikçe, göz kapaklarını oluşturan yapıların ve çevre dokuların zayıflaması sebebi ile kapaklar düşer, deri buruşur, torbalanmalar başlar, göz çevresi kemikler incelir ve göz çukuru derinleşir, kaz ayakları dediğimiz kırışıklıklar ortaya çıkar. Bu tabloya yanaklarda sarkma, buruna doğru uzanan bölgede torbalanmalar sonucu “gözyaşı oluğu” (teartrough) oluşumu ve alındaki kırışıklar da eklenince her zaman yorgun bakan, olduğundan yaşlı görünen gözler ve yüz görünümü kaçınılmaz olur.


Genç yaşlarda üst göz kapağı, irisi sadece 1-2 mm örtecek seviyededir. Göz kapağı derileri gergin ve açık renklidir. Alt göz kapağını tutarak çekip bıraktığınızda buruşma olmadan hemen eski haline döner. Göz kapaklarının yan taraflardaki birleşme noktaları, burna yakın olan bölgedeki birleşme noktasında hafifçe daha yukarıdadır. Yani göz kapakları arasındaki açıklık yukarı eğimli bir “badem” şeklindedir.



Kimler göz kapağı estetiğine adaydır?

Göz kapağı derisinde sarkmalar ve gevşeklik oluşan, torbalanmalar ortaya çıkan, olduğundan daha yaşı göründüğünü ya da uykusunu alsa bile yorgun baktığını ifade eden kişiler genellikle göz kapağı estetiğinden fayda görürler. Çoğunlukla 35 yaşın altındaki kişilere bu operasyonu önermeyiz.


Göz Kapağında Yaşlanma

Otuzlu yaşlarımızla birlikte alın ve kaşlarımızda aşağıya doğru hareketlenmelerin baş göstermesiyle birlikte üst göz kapağımızda yaşlılık belirtileri ortaya çıkmaya başlar. Göz kapağı derisinde bollaşma görülür.


Üst göz kapağındaki kasların incelmesi, deride bolluk oluşumlarının artmasına ve göz çukurunda yağ yastıkçıklarının daha belirgin hale gelmesine neden olur. Elbette genler ve ailemizden gelen kalıtsal etkenler bu tip yaşlanma belirtilerinin herkeste farklı yaşlarda ve şekillerde oluşmasına yol açar.


Alt Göz Kapağında Yaşlanma Belirtileri

Alt göz kapağımızda yaşlanma belirtileri yanaklarımız ile ilişkilidir. Yanaktaki yağ dokusunun yer çekimin de etkisiyle aşağıya doğru hareket etmesiyle alt göz kapağında hale şeklinde bir çöküntü gözlemlenmeye başlar..


Zamanla alt göz kapağı derisi incelir ve çevresinde kazayağı dediğimiz çizgiler belirir. 50’li yaşlarda alt göz kapağı kaslarının zayıflaması göz küremizdeki yağ yastıklarının çok daha fazla görünür olmasına yol açar.


Göz kapağı estetiği hangi yaşlarda yapılabilir?

Göz kapağı estetik ameliyatı genellikle 40-70 yaş arası hastalar için uygundur. Fakat genetik faktörler nedeniyle yaşlanma belirtilerinin çok daha erken görüldüğü durumlarda 20 yaşlarına kadar bu ameliyatın yapılması mümkündür.


Göz kapağı ameliyatı sadece estetik nedenlerle değil doğuştan göz kapaklarında sorun olan çocuklar için sağlık nedeniyle de yapılabilir. Bu durumlarda çocukların 6 yaşına kadar ameliyat edilmesinde fayda vardır.


Göz kapağı estetiği ameliyatında neler yapılır?

Üst ve alt göz kapağının anatomik yapıları ve problemleri birbirinden çok farklıdır. Ancak özetlemek gerekirse bu işlem sırasında temel olarak kapaklardaki fazlalık deri çıkarılır, torbalanmaya sebep olan yağ yastıkçıkları gerektiği kadar alınır ya da yeniden şekillendirilir, üst göz kapağı irisi gereğinden fazla örtüyorsa düzeltilir. Kişinin ihtiyacına göre aynı seansta göz çevresine yağ enjeksiyonu, kapak birleşim noktalarının yukarıya taşınarak göz açıklığının yukarı dönük hale getirilmesi (badem göz estetiği), gözyaşı oluğunun düzeltilmesi gibi işlemler de eklenir. Bu işlemlerin eklenmesi beğeniyi ve tatmini arttıracaktır.


Göz kapağı estetik ameliyatı öncesi

Ameliyat öncesi hastalıklarınız ve kullandığınız ilaçlarla ilgili mutlaka doktorunuzu bilgilendirmeniz gereklidir. Kalp hastalığı, diyabet ve göz tansiyonu olan hastalarda bu operasyon doktor izni ile gerçekleştirilmesi mümkündür.


Her türlü estetik operasyonda olduğu gibi göz kapağı estetiğinde de ne istediğinizi, rahatsızlık duyduğunuz noktaları doktorunuza açık yüreklilikle anlatın. Doktorunuz isteklerinizin gerçekçiliği, orantılı ve doğal görünen güzel bir yüze kavuşmanızı sağlamak için gereken her türlü detaylı bilgiyi size verecek ve ameliyat sonrası neler olacağını anlatacaktır.


Anestezi Yöntemi

Sadece kapaklara yönelik işlemler lokal anestezi ve sedasyon altında rahatlıkla yapılabilir. Ancak çevre dokulara da müdahale gerektiğinde genel anestezi uygulaması daha konforlu ve güvenilir olacaktır.


Uygulama Süresi

Ameliyatta müdahale edilecek bölgelere bağlı olarak değişmekle birlikte göz kapağı ameliyatları yaklaşık olarak 1 ila 3 saat arası sürer.


Göz Kapağı Estetik Uygulaması Sonrası

Sadece göz kapağına müdahale edilen ve lokal anestezi altında gerçekleştirilen işlemlerde birkaç saat gözlem altında kaldıktan sonra eve gidilebilir. Daha uzun ameliyatlarda ise hastanede bir gece geçirmek hem daha güvenli hem de daha rahattır


İlk 1-2 günde göz kapakları şişip morarabilir. Ancak 5-7 gün içinde bu renk değişiklikleri düzelir. Dikişler 5. Gün alınabilir.


Yüz Estetik Ameliyat Çeşitleri

Yaşanılan sorunun cinsine göre karar verilerek uygulanabilecek değişik yüz estetiği çeşitleri vardır.

Sıkça Sorulan Sorular

Göz kapağına yönelik işlemler karşıdan bakıldığında fark edilmeyecek şekilde planlandığından yara iyileşmesi süreci tamamlandıktan sonra çoğunlukla iz kalmaz.

Göz kapağı estetiğinin fiyatlarını etkileyen birçok faktör vardır. Doktorunuzun tecrübesi, sadece üst göz kapağı ya da hem alt hem de üst göz kapağında operasyon yapılması ve bazı ek prosedürlere bağlı olarak farklı fiyatlar ortaya çıkabilecektir. Göz kapağı estetiği fiyatlarını öğrenmek ve sizin için en doğru tedavinin tespit edilebilmesi için lütfen bizimle iletişim kurunuz.